Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Κοκκινοσκουφίτσα


Κοκκινοσκουφίτσα

Η πρώτη ομαδική εργασία για το σχολικό έτος 2012-2013

Η μέρα μας ξεκίνησε με ένα γνωστό  παραμύθι, την  ¨Κοκκινοσκουφίτσα".Σκοπός μας σήμερα ήταν να οργανώσουμε τη δουλειά σε ομάδες ,έτσι ώστε να "δεθούν" περισσότερο τα παιδιά μεταξύ τους και να μάθουν τη συνεργασία. Προτιμήσαμε λοιπόν ένα παραμύθι που τα περισσότερα νήπια γνώριζαν και δεν θα χρειαζόταν πολύς χρόνος στην κατανόηση και στην αφήγησή του πάλι από τα παιδιά.
Αρχίσαμε τη δουλειά με το να χωριστούμε σε ομάδες. Σε μικρά χαρτάκια είχα φωτοτυπήσει τους ήρωες του παραμυθιού και σχετικά αντικείμενα (το λύκο, την Κοκκινοσκουφίτσα,τον κυνηγό, δέντρα, λουλούδια)  .  




Κάθε παιδί τράβηξε στην τύχη ένα χαρτάκι και βλέποντας τι έδειχνε άρχισαν να φτιάχνουν την κάθε ομάδα (συνολικά 5 ομάδες των τριών ή τεσσάρων παιδιών).


 Στη συνέχεια μοιράσαμε τα υλικά που θα χρησιμοποιούσε η κάθε ομάδα (χαρτί Α3, μαρκαδόρους, κηρομπογιές, ψαλίδια και κόλλες και τέλος μια φωτοτυπία στην κάθε ομάδα όπου ήταν σχεδιασμένος ένας λύκος,ένας κυνηγός και μια Κοκκινοσκουφίτσα).




Το κάθε παιδί της ομάδας χρωμάτισε έναν ήρωα και στη συνέχεια έκοψε το χαρτί χωρίς πολλές λεπτομέρειες.


Καθένας  που τελείωνε  αυτή τη δουλειά έφτιαχνε στο Α3 χαρτί δέντρα για να σχηματιστεί το δάσος. Όλοι με τη σειρά τους δούλεψαν σε αυτό.



Έπειτα ήρθε η ώρα να  χρησιμοποιήσουμε τις κηρομπογιές για να φτιάξουμε φόντο για ουρανό και χορτάρι.


Το σκηνικό ήταν έτοιμο. Σειρά είχε τώρα να κολλήσουμε τους ήρωες.


Τα ονόματα ήταν το επόμενο βήμα μας (για συντομία επειδή η ώρα είχε προχωρήσει τα ονόματα τα έγραψε η κυρία) .
Οι δουλειές μας ήταν έτοιμες.






Περήφανη για το έργο της η κάθε ομάδα έβγαλε μια αναμνηστική φωτογραφία.







Περήφανες και οι κυρίες για το πώς δούλεψαν για πρώτη φορά οι ομάδες μας , στολίσαμε με τις δουλειές αυτές τις πόρτες εισόδου.


ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: